נשימה
- ליאורה בנימין - מאמנת סאטית
- 8 באוג׳ 2020
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 11 באוק׳ 2020
כן...זה כנראה – נכון; שימת הלב לנשימה שלנו – ברגע נתון – מרגיעה אותנו – באחת; היא היא העוגן, בכל מצב נפשי ורגשי נתון.
כיצד זה קורה?
ס.נ. גואנקה (S. N. Goenka) , מורה-מורי הויפאסנה (לראות את הדברים כפי שהם) לבני המערב, דיבר על הנשימה כעל ה"דבר" היחיד אשר מלווה אותנו מרגע לידתנו ועד – מותנו.
אנו, בני האדם, תופסים את עצמנו כאילו אנו זהות אחת, קבועה, רציפה ובלתי משתנה. לפי תורות המזרח המציאות הפוכה לתפיסה שלנו – כל 'דבר' בעולם הזה דינמי ומשתנה, כל הזמן. גם אנחנו וכל אשר לנו.
עם זאת, יש 'דבר' אחד אשר מתקיים לאורך זמן ומלווה אותנו מרגע לידתנו ועד מותנו – הנשימה שלנו.
מכיוון שהיא איתנו כל הזמן, היא יכולה להוות עבורנו סוג של עוגן.
פעולת הנשימה מורכבת מהפכים, היא בלתי רצונית אך יכולה גם להיות רצונית (אנו יכולים לעצור אותה, לזמן מוגבל) ובהתאמה, היא מתקיימת בגופנו, אך בה בעת, מתווכת גם בינינו לבין העולם שמחוץ.
מכיוון שהיא מלווה אותנו בכל רגע ורגע, ומכיוון שלמעשה רק לנו יש גישה אליה, הרי שהיא יכולה להוות כלי בידנו להתחבר – אלינו. כך, מודעות שלנו לנשימה שלנו היא כלי גדול.
עצירה לרגע, רק לרגע, והקשבה לנשימה שלנו, מרגיעה אותנו מידית. נסו זאת. אתם משתתפים בדיון סוער. אנשים נכנסים האחד לדברי השני והאווירה מתוחה. עכשיו, ממש עכשיו הקשיבו לנשימה שלכם. בבת אחת תחוו רוגע.
מה קרה? היינו עם עצמנו. באינטימיות.
המודעות לנשימה שלנו היא כלי משמעותי באימון הסאטי, באמצעותו אנו שוהים עם כל מה שעולה בנו בזמן האימון – עם התחושות, הרגשות והמחשבות. השהייה עם החוויה, ולמעשה – עם תחושות הגוף – היא אשר מאפשרת לנו לפרוץ דרך במציאות חיינו.
נטאלי בן דוד אלנתן, מייסדת שיטת סאטיה (®Satya), מייחדת זמן רב ב
קורס המאמנים בכדי להטמיע בנו את חשיבות המודעות לנשימה, כאחת מהכלים המרכזיים לחילול טרנספורמציה בחיי המתאמנים שלנו.
ד"ר אנדרו וייל (Dr Andrew Weil) מעביר סדרת הרצאות – מאלפת – על תרגילי הנשימה ועל חשיבותם – נשימה מודעת ככלי להרגעת התודעה, נשימה מודעת כאמצעי לבריאות, הגוף והנפש.
אז בואו, ננשום עמוק, ו-נתאמן להכיר עצמנו, גם באמצעות המובן-מאליו.
ליאורה בנימין – מאמנת סאטית, 054-6114344

Comentarii